ارتودنسی دندان دقیقا چه مشکلاتی را برطرف می‌کند؟
نوشته شده توسط : رعنا

اصلاً هدف از نوشتن این مقاله، بیشتر پرداختن به این موضوع (و پاسخ دادن به این سوال است). این همه درباره ارتودنتیکس خوانده‌ایم، شنیده‌ایم، دیده‌ایم، اما واقعاً این ارتودنسی، چه دردی از چه کسی دوا می‌کند؟ دندان‌های ما دقیقا باید چه مشکلی داشته باشد که بتوانیم درب مطب یک متخصص ارتودنسی را بزنیم و از او کمک بگیریم؟

 1. کرادوینگ، ازدحام یا شلوغی دندان‌ها

فک‌ها و دندان‌های ما در حالت نرمال و طبیعی از لحاظ سایز و اندازه با هم هماهنگ هستند. زمانی که تناسب و هماهنگی در اندازه آن‌ها به هم بخورد، احتمال بروز مشکلات زیادی از جمله شلوغ شدن دندان ها وجود دارد. ما کلاً در دو حالت با کراودینگ یا شلوغی دندان ها روبرو می‌شویم. هر دو حالت نیز مربوط به عدم تناسب و هماهنگی در اندازه دندان‌ها و فک است:

زمانی که یک یا هر دو فک کوچک‌تر از حد طبیعی باشند

زمانی که تعدادی از دندان ها بزرگتر از حد نرمال هستند.

2. فاصله بین دندان‌ها

باز هم مشابه مورد بالا، به دلیل عدم هماهنگی فک و دندان‌ها، ممکن است بین دندان‌ها فاصله یا دیاستما ایجاد شود. هرگاه فاصله بین دندان ها به اندازه 0.5 میلی متر یا بیشتر باشد، این فاصله مشکلاتی (هم در طرح لبخند و هم در عملکرد دندان‌ها) ایجاد می‌کند که باید با کمک ارتودنسی دندان یا روش‌های مشابه دیگر بسته شود

3. اوربایت یا جلوزدگی فک بالا

در حالت نرمال، هر دو فک بالا و پایین با هم در هماهنگی بوده و هم‌پوشانی دارند. فک بالا نیز معمولا چند میلی‌متر جلوتر از فک پایین است. اما زمانی که به هر علتی (معمولا ژنتیک یا وراثت) فک بالا بیش از این اندازه جلو باشد، اصطلاحاً گفته می‌شود که شخص اوربایت دارد. به این وضعیت جلوزدگی فک بالا (جلو بودن فک بالا) یا عقب رفتگی فک پایین گفته می‌شود زیرا اینطور به نظر می‌رسد که فک پایین عقب‌تر است.

4. آندربایت

آندربایت درست برعکس اوربایت است. در آندربایت فک پایین جلوتر از فک بالا است به همین علت به آن جلوزدگی فک پایین (جلو بودن فک پایین) یا عقب رفتگی فک بالا گفته میشود (زیرا به نظر میرسد که فک بالا عقب تر است).

5. اورجت

اورجت یکی از مشکلات رایج ارتودنسی دندان (مخصوصا در کودکان) است. این وضعیت مشابه اوربایت است. با این تفاوت که اوربایت یک مشکل عمودی است ولی اورجت یک مساله افقی است. اگر به عکس اورجت و آندر جت دقت کنید متوجه تفاوت آن ها خواهید شد. در اور جت نه تنها فک بالا جلوتر است که فاصله بین دندان های فک بالا و پایین در جلوی دهان زیاد و قابل توجه است.

6. اپن بایت

هر گاه فک بالا و پایین در موقعیت نرمالی نسبت به هم باشند و همپوشانی خود را حفظ کرده باشند، اما بین دندان های بالا و پایین (در جلوی دهان) حین بستن دهان فاصله وجود داشته باشد گفته میشود شخص اپن بایت دارد. (نیش باز اشاره به همین مشکل دارد). اپن بایت به راحتی با کمک ارتودنسی دندان برطرف می‌شود.

7. کراس بایت

همانطور که در تصویر نیز مشاهده میکنید، کراس بایت مربوط به دندان های خلفی و طرفی است. هرگاه دندان های فک بالا به صورت افقی پشت دندان های فک پایین قرار بگیرد اصطلاحا گفته میشود که شخص کراس بایت دارد.

بیشتر بخوانید :





:: موضوعات مرتبط: سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 594
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 فروردين 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: